(©MN Press)
(©MN Press)

Zvezdino dobro poluvreme, ali malo je to za uspeh u Dubrovniku

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 20:15

Debitovao Dejan Savić na klupi crveno-belih - 17:11

Najbolji vaterpolo trener sveta je Dejan Savić, čovek koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio sve što se osvojiti može pa i više nego jednom, ali nije ni on čarobnjak sa štapićem u rukama da odmah čini čuda.

Njegov novi debi na klupi Crvene zvezde završen je porazom u Dubrovniku, ali Jug je u ovom momentu dosta jači tim od crveno-belih, tako da konačan ishod nije iznenađenje – 17:11 (2:4, 6:2, 5:2, 4:3).

Izabrane vesti

Zvezda je odavno izgubila šansu da se plasira na Fajnal Ejt Lige šampiona, pošto ima samo četiri boda posle sada deset utakmica, ali je pogotovo u prvom poluvremenu pokazala sjajan voljni momenat, igrala ravnopravno sa Jugom, ali kada je upala u rezultatski minus, nije uspela da se iz njega iščupa.

Lepo je Zvezda otvorila utakmicu. Jeste Jug poveo golom Papanastasijua iz peterca, ali su Basara i Vukićević doneli preokret.

Odličan je bio Mišović na golu, Zvezda stabilna i u napadu i u odbrani, gde je zaustavila Jugovog igrača više (1/4). Preko Subotića i Gajića crveno-beli su na prvu pauzu otišli sa dva gola prednosti – 4:2.

Očekivao se odgovor Dubrovčana. Ipak je Gruž njihova kuća, a i bili su favoriti na papiru. Oni koji su trasirali put do preokreta bili su Grci. Argiropulos i Kakaris su nalazili rešenja za defanzivu crveno-belih. Novi peterac je realizovao Fatović i doneo izjednačenje posle dužeg vremena (5:5).

A, onda je Jug napravio preokret. Dodao je gas i na poluvreme je otišao sa dva pogotka prednosti – 8:6. Stegli su Hrvati odbranu, otežali kombinovanje srpskom timu, a profunkcionisao je napad i sa igračem više. Sve kad se sabere, drugu četvrtinu dubrovački tim je dobio sa ubedljivih 6:2.

Treću četvrtinu je golom otvorio Maro Joković i tih tri gola prednosti bili su prevelika prednost, Zvezda je tu potpuno izgubila korak. U sledećem napadu nije iskorišćena prednost sa igračem više, a u munjevitoj kontri je Žuvela lobovao Mišovića za 10:6.

U istom ritmu je meč potrajao do kraja. Jug je malo-pomalo dizao prednost, otišao je na „plus pet“ (13:8) i tu prednost je rutinski sačuvao do kraja.

Kod Zvezde posebno valja izdvojiti mladog Rodoljuba Gajića, koji je šutirao tri od tri, bez prevelikog respektra prema favoritu.

JUG – CRVENA ZVEZDA 17:11

/2:4, 6:2, 5:2, 4:3/

Bazen: Gruž u Dubrovniku.

Sudije: Gomez (Italija), Šop (Nemačka)

JUG: Popadić, Zvono, Fatović 2, Štahor 2, Joković 1, Papanastasiju 5, Tomasović, Argiropulos 2, Kolak, Kakaris 2, Benić, Žuvela 3, Jurišić.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Đurđić 1, Marković, Subotić 1, Milojević 1, Pješivac, Basara 3, Trtović, Vukićević 1, Gajić 3, Smiljević, Ivanović.

 

 



tagovi

VK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpoluVK Jug

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara